Jóbuda Közösségi Alapítvány

Október 1. az alapítványok és adományozók napja

Bár hazánkban kevésbé ismert ez a nap, az alapítványok és adományozók európai napján  az európai jótékonysági szektor minden évben összefog annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az adományozás / jótékonykodás / filantrópia fontosságára, hogy ezzel ösztönözze a civil / polgári cselekvést. 

Az idei évben  a "Belépés a holnapba", témára fókuszálnak, figyelembe véve, hogy a filantrópia ma hogyan fektet be a holnap társadalmaiba, és mit kell mérlegelnie annak érdekében, hogy megfeleljen a hosszú távú globális kihívások megoldásában. 

A Jóbuda Közösségi Alapítvány ugyan alig 4 hónapja jött létre, de fontosnak tartjuk a helyi közösség erősítését annak érdekében, hogy olyan civil és alulról jövő kezdeményezéseket támogassunk, amelyek hosszútávú hatást gyakorolhatnak Óbuda közösségére. Ennek érdekében az elmúlt időszakban a szervezetépítésén és az önkéntesek bevonásán túl az adománygyűjtésre fókuszáltunk azért, hogy a JÓbuda Közös Alapból 2022-től már támogatni  tudjunk helyi projekteket, civil kezdeményezéseket.

Az elmúlt időszakban közel 1,6 millió forintot gyűjtöttünk össze, de célunk, hogy 2021. december 31-ig legalább 2 millió forintot gyűjtsünk - ha sikerül, a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány ezt az összeget megduplázza, s ezáltal 2022-ben közel 4 millió forint állhat rendelkezésre a JÓbuda Közös Alapban, amelyet a helyi közösségekre tudunk majd fordítani. 

Ha szeretnél te is befektetni a JÓbuda Közös Alapba, akkor most megteheted azáltal, hogy támogatod JÓreggelt JÓbuda! Nagyköveteinket , vagy eljössz valamelyik kerületmegismerő sétánkra, ahol nem csak jó társaságban tudunk beszélni egyebek mellett a helyi ügyekről, hanem közvetlenül is támogathatsz minket.

Következő sétáink:

Október 2. JÓreggelt JÓbuda hajnali séta a Római Partra  

Október 9. A Budai Cigányváros nyomában

Október 16. Az Óbudai hajógyártás története

 

Az alapítványok és adományozók európai napjáról bővebben itt olvashatsz. 

oktober_1_az_alapitvanyok_es_adomanyozok_napja_jobuda.jpg

Címkék: hírek

Fontos információk a JÓreggelt JÓbuda! sétánkról

Október 2-án a JÓreggelt JÓbuda! kampányunk keretében sétát szervezünk a Római-partra, amelyen nagyköveteink is részt vesznek, így mindenkinek lehetősége lesz személyesen is megismerni őket.  

anzac_day_25_april_2025_1.png

A szombat hajnalban induló kényelmes sétánk menetrendje várhatóan a következő lesz:

5.00-től gyülekező az óbudai Fő téren a Polgármesteri Hivatal előtt.

5.10-kor elindulunk a Fő térről a következő útvonalon: Laktanya utca - Folyamőr utca - Bogdáni út - Ladik utcán elérjük a Filatorigát HÉV megállót. A séta közben érintjük a Selyemgombolyítót, illetve új épülő városnegyedét a Water Front City-t (volt BUSZESZ).

5.30-kor elindulunk a Filatorigát HÉV megállótól és a Hamvas Béla sétányon és az Almási Balogh Lóránd utcán keresztül közelítjük meg a GraphiSoft Parkot.

6.10-kor megérkezünk a Pók utcai és Gázgyár utcai kis hídhoz, s innen áttérünk a kis hídon a Római-partra. 

6.40-kor érkezünk meg a Napbácsi Fellini Kultúrbisztró felé eső részére az asztalokhoz, ahol szeretettel várunk mindenkit egy napfelkeltés reggelire.

Amit hozz: Magadat, a nyitottságodat, a jó kedvedet - de ha nincs, az sem baj, majd mi csinálunk! És ami még fontos, hogy hozz egy bögrét a kávé vagy tea elfogyasztásához! : )

A séta Facebook - eseményét itt találod: 

https://www.facebook.com/events/1217646055405815?ref=newsfeed 

Kérjük, hogy aki csatlakozna az eseményhez, az regisztráljon az alábbi adatlap segítségével: 

https://forms.gle/JmkkuRw2eQZFKCTv9

 

Gyere, várunk szeretettel!

 

Címkék: kampány hírek
süti beállítások módosítása