JÓbuda leltár

...avagy mi mindent csináltunk 2021-ben?

 

timeline2.jpg

* Hivatalosan is megalakultunk! Ehhez kellett egy alapító okirat, amelyben lefektettük alapelveinket és működésünket, és kellett alapító vagyon, melyet egy közösségi kampány során gyűjtöttünk össze. (33 támogatótól 400.000 Ft érkezett.) Június 18. lett a születésnapunk, melyet egy grillpartival ünnepeltünk a Római parton.

* Az alapító vagyon gyűjtésén kívül még két adománygyűjtő kampányunk volt, a Swimathon és a JÓreggelt JÓbuda, melyekben. 8 követünket 212-en támogatták, összesen 1,4 millió forinttal.

* Van már egy rendszeres támogatónk is! Az első vállalkozói támogatást egy újabb követte (melyhez egy bor- és sajtkóstoló esemény is társult), programjaink is alkalmat adtak az adományozásra, és ezektől függetlenül is kaptunk pénzben kifejezett bizalmat, megerősítést. Így év végére az adományokból összegyűlt a 2 millió forint!!! Ezzel 2022-ben megkezdhetjük óbudai civil kezdeményezések támogatását - és ezzel teljesítettük a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány kihívását, aki az összeget megduplázza, így működésünket biztos alapokra tudjuk helyezni.

* Közösségi alapítványként az adománygyűjtés és a támogatásosztás fontos alaptevékenységeink, de ugyanilyen fontos a közösségépítés: a kötődések, kapcsolódások építése, erősítése. Ennek érdekében városi sétákat szerveztünk a Római part csónakházai, a valamikor Budai Cigányváros, az óbudai hajógyártás megismerésére, és egy napfelkelte-túrát is tettünk.

* Elkezdtük a kapcsolatépítést a helyi civil szervezetekkel, az ismerkedő beszélgetéseken kívül volt, akivel városrész-megismerő sétát tettünk, mással szemetet gyűjtöttünk. Kezdeményeztük és koordináltuk a Fő téri adventi vásárban a Civil pontot, ahol a kerületi civil szervezetek - köztük mi is - bemutatkozhattak a vásár látogatóinak. Jó alkalom volt ez arra is, hogy megkérdezzük az embereket arról, ők milyen helyi ügyeket támogatnának.

* Csapatunk sokféle tudással rendelkezik, de közösségi alapítványt még egyikünk sem csinált. Folyamatosan tanulunk. Tanultunk különböző képzéseken, konzultációkon. Adománygyűjtésről, támogatásosztásról, csapatépítésről, kommunikációról, vállalati együttműködésről.

* Hogy ki is ez a csapat? Egy 10 fős önkéntes stáb, aki hetente tart megbeszéléseket (ez a leggyakoribb közös tevékenységünk :), és egy háromszor ekkora kör, akik hetente ugyan nem, de rendszeresen becsatlakoznak. Annak érdekében, hogy ezt a kört bővítsük, online nyílt napokat szerveztünk akkor is, amikor a személyes találkozásokra nem volt lehetőség.

* Mit csináltunk még? Terveztünk. Ezzel megyünk át a jövő évbe. Hallotok még rólunk, hiszen eddig is igyekeztünk folyamatosan kommunikálni mind az összes felületünkön (blog, Facebook-oldal és csoport, hírlevél, Instagram...). De a személyes találkozásokat sokkal jobban szeretjük, reméljük, jövőre ezekből sem lesz hiány.

És most, 2022 elején végre nekifoghatunk a helyi kezdeményezések támogatásának!

Figyeljétek a blogunkat és a Facebook-oldalunkat, és gyertek, örömmel várunk, ha önkéntesként szeretnétek csatlakozni a csapathoz!