Céljaink és terveink

Célunk, hogy támogassuk az óbudai civil és alulról jövő kezdeményezéseket/közösségeket, s hogy összekössük a helyi ügyeket a helyi erőforrásokkal.

A közösségi alapítvány számunkra a helyi mobilizálható erőforrások közösségi gyűjtését és közösségi elosztását jelenti, ami növeli a helyi identitást, a helyi problémák és ügyek iránti nagyobb felelősségvállalást és azok helyi megoldásának esélyét, a szolidaritást, a társadalmi párbeszédet, az esélyegyenlőséget és a jól-létet.

Mint minden újonnan létrejövő szervezetet így ezt is fel kell építenünk a helyi közösséggel. Ennek érdekében az év elején szeretnénk minél több online nyílt napot szervezni, annak érdekében, hogy minél többek megismerkedhessenek velünk, másrészt, hogy szervezőcsapatunk bővüljön.

Bár mindannyian Óbudaiak vagyunk, de 2021 első félévének fontos feladatának tekintjük, hogy módszeresen feltérképezzük a kerületet, felvegyük a kapcsolatot az itt működő civil szervezetekkel, kulturális, egyházi, szociális és  köznevelési intézményekkel, vállalkozásokkal, lakóközösségekkel. Ennek célja, hogy megkeressük az összetartó szomszédságokat, és feltérképezzük a helyi ügyeket és leendő támogatóinkat. Február végén szeretnénk benyújtani a bíróságra az alapításhoz szükséges okiratokat, ha ez sikerül, vágyaink szerint legkésőbb májusra bejegyzik a szervezetet, és ezzel hivatalosan is megalakulunk.

giphy2.gif

Mindeközben bízunk benne, hogy a Gyökerek és Szárnyak Alapítvány pályázatunkat méltónak találja a támogatásra, mert azzal további szakmai támogatást kapunk tőlük, illetve ha teljesítjük a szervezet bejegyzését a bíróságon, illetve összegyűjtünk 2 millió forintot 2021. december 31-ig, akkor azt további 2 millió forinttal egészítik ki, amellyel ugyancsak a helyi közösséget tudjuk gazdagítani.   

S hogy mit tervezünk 2021-ben, ha végre kiszabadulunk a karanténból?

  • nyílt napokat, hogy minél többen megismerhessék a csapatunkat és a tevékenységünket
  • garázsvásárt a megunt, de kidobni sajnált holmikból
  • „Vegyél egyet ajándékba” kampányt
  • egy egymást segítő (tudás)bázis, egyfajta "szívességbank" létrehozását
  • a bírósági bejegyzés után közös Római-parti piknikkel megünnepelni a közösségi alapítvány megalakulását
  • adománygyűjtő nyári koncerteket
  • művészeti árverést
  • ősszel szeretnénk meghirdetni az első támogatási pályázatunkat

...és kapacitásainktól függően, mindazt amit a helyi közösség fontosnak tart.