Így dolgozunk mi, csináljuk közösen!

A „Legyen közösségi alapítvány Óbudán” szervezőcsapata az elmúlt hónapokban a bázisdemokrácia alapján működött, és ezt továbbra is szeretnénk megőrizni. Ez azt jelenti, hogy akik valamilyen formában részt vesznek a közösségi alapítvány létrehozásában, működtetésében, azok a szervezőcsapat teljes jogú tagjaivá válnak, azaz közösen hozunk döntéseket.

Ugyanakkor a feladatok egyre gyarapodnak, ezért a jelenleg csaknem 20 fősre bővült szervezőcsapat a feladatokat áttekintve, a heti stábértekezleteken túl, három munkacsoportot hozott létre.

Ezek a következők:

Alapszabályért és bejegyzésért felelős munkacsoport: feladata előkészíteni az alapítvány alapszabályát és az alapítókkal együtt elindítani az alapítvány bírósági bejegyzését.  

Kommunikációs munkacsoport: feladata a közösségi felületek kialakítása és működtetése, az aktuális hírlevelek összeállítása, a kampányok és a csoport munkájával kapcsolatos hírek megosztása.

Adományozásokért felelős munkacsoport: a közösségi alapítvány hivatalos bejegyzését megelőző szakaszban a pénzbeni és önkéntes felajánlásokra koncentrál, szorosan együttműködve a kommunikációs munkacsoporttal.

Az elmúlt két hónap online nyílt napjain sok jó ötlettel gazdagodtunk. Ezeknek köszönhetően létrehoztunk további két munkacsoportot, amelyek nem közvetlenül a létrejövő alapítvány ügyeivel, hanem már a helyi közösséggel foglalkoznak.

Közösségi kezdeményezések feltárása munkacsoport: A kerület megismerése, a párbeszéd a kerület szereplőivel a közösségi alapítvány folyamatos feladata, de az induláskor különösen fontos. Ez a munkacsoportunk egyben tanulócsoport is, mivel különböző tudásunk és tapasztalatunk mellé nincsen kész receptünk: kiket (helyi lakosok és közösségeik, civil szervezetek, (köz)intézmények, vállalkozások, nagy cégek, egyházak), hogyan, mikor, mivel keressünk, miről kérdezzünk – beszélgessünk.

Környezetvédelmi munkacsoport: A munkacsoport célja, hogy támogassa azokat a kezdeményezéseket, melyek aktív módon kívánják megismerni, alakítani, megőrizni és fejleszteni környezetünket.

A munkacsoportok önállóan dolgoznak, de a hetente vagy kéthetente tartott megbeszéléseken a szervezőcsapat egésze előtt beszámolnak az előrehaladásukról, megosztják a többiekkel az esetleges kérdéseiket. A munkacsoportok közötti kapcsolat erős, és mivel mindenki azonos joggal vesz részt a döntésekben és a folyamatokban, mindig van, aki új lendületet visz a közös tevékenységbe.

Szeretettel várunk mindenkit a közös munkára!

Címkék: hírek Rólunk