Krízis alap indul az ukrajnai menekülteket segítő helyi közösségek számára

Krízis alapot hozott létre a Jóbuda Közösségi Alapítvány az ukrajnai menekülteket segítő óbudai közösségek támogatására. Az alap lehetőséget ad a célzott helyi adományozásra és támogatásra.

Az ukrajnai háború okozta rendkívüli helyzetben a JÓbuda is kereste a cselekvés lehetőségeit. Közösségi alapítványként egy elkülönített pénzügyi keret, a Krízis alap létrehozásáról döntöttünk, melyből a menekülteket segítő közösségeket támogatjuk. A Krízis alap első támogatásában a nyíregyházi Helyi Szálak Közösségi Alapítvánnyal működtünk együtt: egy mosógépet vettünk egy határmenti kistelepülés, Uszka számára, hogy az Uszkai Református Egyház, a Nemzeteknek Világosság Gyülekezet és az MPE Szabad Keresztény Egyház közös szervezésében kialakított átmeneti menekültszállón naponta tudjanak tiszta ágyneműt adni a menekült családoknak.

Mivel azóta már a kerületünkben is egyre több helyen fogadnak be menekülteket, helyben szeretnénk további támogatásokat adni azoknak a közösségeknek, akik felvállalták menekültek befogadását, vagy más módon nyújtanak segítséget. Erre a célra 100.000 Ft-ot fizettünk be a Krízis alapba.

Alapelvünk, hogy azokat támogatjuk, akik máshonnan nem (vagy alig) jutnak támogatáshoz. Elkezdtük megkeresni a menekülteket segítő óbudai közösségeket és felvenni velük a kapcsolatot, hogy megismerjük tevékenységüket és a hatékony támogatás formáját. Ha te is fontosnak tartod, hogy helyben támogasd a menekülteket segítőket, a Jóbuda Közösségi Alapítvány Krízis alapja várja pénzadományodat.

Most minden forint kettőt ér, mert a Krízis alapba érkező adományokat a JÓbuda megduplázza (200.000 Ft erejéig).

Számlaszám: 16200010-10114850 Jóbuda Harmadik Kerületi Közösségi Alapítvány. A megjegyzésbe kérjük, írd be: Krízis alap! Örülünk, ha e-mail címed és keresztneved is megadod, mert akkor személyesen tudunk tájékoztatni a támogatásokról.

Munkánkat azzal is támogathatod, hogy együttműködsz velünk az óbudai, menekülteket segítő közösségek felkutatásában. Itt tudsz kapcsolatba lépni velünk: kozossegialapitvany3ker@gmail.com

(További információk és kapcsolódási lehetőségek: https://legyenkozossegialapitvanyobudan.blog.hu/)

img_20220311_114018_3_1.jpg

img_20220311_114018_2.jpg